Tijdens een zonnig weekend verzamelden Duitse fans van therapeutische kruiden zich in de Berlin Arena. Hier vond namelijk de vijfde editie plaats van Mary Jane Berlin: een grote Duitse beurs met meer dan 200 nationale en internationale exposanten. Aangezien ik zelf maar al te graag geniet van de therapeutische krachten van sommige kruiden, besloot ik een vlucht naar Berlijn te nemen en me bij hen te voegen.

Al snel viel me op hoe gezond de mensen in Berlijn proberen te zijn. Althans, dat idee kreeg ik meteen toen ik er over straat liep. Langs alle kanten suisden er fietsers langs me, terwijl ik over de met bomen omzoomde lanen naar het evenement wandelde. Waar ik ook keek, ik zal overal wel een biologische of organische winkel.

Enjoying the Linx Hypnos Zero in Berlin

In Berlijn genieten van de Linx Hypnos Zero. Photo credit: @easyorganicweed

Mary Jane Berlin is blijkbaar een enorm populair evenement, gezien de lange rijen. Gelukkig ontmoette ik tijdens het wachten een aantal vrienden van een zadenbedrijf uit Nederland. Zo wist ik de tijd gelukkig wat sneller te doden. Eenmaal binnen in de grote hal viel mij op dat er veel bedrijven aanwezig waren die producten aanboden waarmee mensen zelf therapeuthische kruiden kunnen kweken in huis. Zelf ben ik hier al jaren fan van, maar de trend lijkt nu dus ook in andere landen haar intrede te doen.

Het duurde niet lang voordat ik een andere vriend tegenkwam, die voor een bedrijf werkt dat organische voedingsstoffen maakt. Het gebruik van organische voedingsstoffen helpt ervoor te zorgen dat je zelfgekweekte planten van de beste kwaliteit zijn, heerlijk smaken en vooral ook veilig zijn voor menselijke consumptie.

Een lange rij voor de ingang van Mary Jane. Photo credit: @easyorganicweed

De vriend toverde een klein flesje olie, geëxtraheerd uit een speciale therapeutische plant,  tevoorschijn en bood me een paar druppels onder de tong aan. Terwijl hij me de druppels gaf, vertelde hij: "Misschien vergeet je dat je het hebt genomen, maar maak je geen zorgen: na een half uur klopt het je achterop je hoofd en zegt het ’hier ben ik weer!’” Ik dwaalde weer verder over de beurs, genietend van de herbal lifestyle. Maar zo’n twintig minuten later besefte ik dat mijn vriend gelijk had: ik voelde inderdaad een klopje op mijn hoofd en verzonk ik in een staat van ultieme ontspanning.

De Berlin Arena is een mooie locatie. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo groot, maar er kan een behoorlijk aantal exposanten in. De hal is bij de rivier, dus bezoekers kunnen af en toe even naar buiten voor wat frisse lucht, afkomstig van het open water. Er stond ook een rij ligstoelen, voor degenen die graag loungend van hun kruiden genieten. Er was zelfs een grote feestboot, om het Balearensfeertje te versterken.

Eenmaal terug in de hal bezocht ik de stand van VapoShop. Ik was nieuwsgierig naar George, de mastermind achter het vaporizerbedrijf DynaVap. DynaVap maakt prachtig ontworpen vlamaangedreven vaporizers. George is enthousiast over zijn producten, en die passie schittert door in de vaporizers zelf. Op de beurs demonstreerde hij hun productenlijn bij de stand van VapoShop. Wat vooral leuk is aan de productenlijn van DynaVap zijn de interessante materialen die worden gebruikt. Vooral de NonaVong is indrukwekkend, door het gebruik van hout. Wat ook handig is, is dat deze vaporizer precies de juiste diameter heeft om op een waterpijp aan te sluiten.  Zo kun je op een gezondere manier van je waterpijp genieten!

DynaVap's NonaVonGs. Credit: @easyorganicweed

Als fanatiek vaper was ik benieuwd naar de andere nieuwe producten. Zo was er de Boundless Tera, die qua vorm aan een handgranaat doet denken. Gezien de grootte van de verhittingskamer denk ik dat dit apparaatje genoeg capaciteit heeft om een heel gezelschap omver te krijgen. Ook was er de magnifieke Puffco Peak, die dabbing (het inhaleren van geconcentreerde doses cannabis) naar een nieuw niveau tilt.  

The statue of PuffCo Peak. Photo credit: @easyorganicweed

Zo bracht ik drie heerlijke dagen chillend door met gelijkgestemden bij de Berlin Arena. Wat me opviel was dat de nadruk van het evenement vooral lag op de lifestyle rond het gebruik van kruiden (daarover heb ik hier meer geschreven). De beurs was een perfecte mengeling van technologie, kleding, kruidenproducten en cultuur. Ik hoop je volgend jaar bij de VapoShop stand te zien op Mary Jane Berlin 2019!

Door Bill (Instagram @easyorganicweed)


Reacties

=